Vanliga frågor

Här får du svar på de vanligaste frågorna om mikrolån & lån genom Cashking

Vad är ett mikrolån?

Ett mikrolån är ett kort lån på ett mindre belopp. Det är till för dig som snabbt behöver lite extra kontanter under en kortare tid.

Hur kan jag ansöka om ett lån?

Du ansöker genom ansökningsformuläret på vår hemsida www.cashking.nu

Vem kan ansöka om ett lån?

För att få ett lån genom Cashking måste du vara 18 år eller äldre och ha varit folkbokförd i Sverige de senaste två åren.

Hur mycket kan jag få låna?

Du kan låna mellan 5000:- till 200.000:- vid en låneansökan genom Cashking.

När kan jag ansöka om ett lån och vad kostar det?

Du kan ansöka dygnet runt. Vi rekommenderar olika lån och där du kan jämföra och se de olika finansinstitutens räntor och avgifter. Vi debiterar en ansökningsavgift om 339 SEK.

När betalas lånet ut?

När du ansöker om mikrolån genom någon av de rekommenderade kreditinstituten hos oss på vardagar innan kl 13.00, har du normalt sett pengarna på kontot senast kl 17.00. Ansöker du efter kl 13.00 på fredagar eller under helgen, så finns pengarna på ditt konto senast måndag morgon. Till vissa banker kan överföringen gå snabbare.

Jag uppfyller de kriterier ni anger, men min ansökan går inte igenom hos någon. Varför?

Kreditinstituten kontrollerar uppgifterna du lämnar i din ansökan mot register hos olika kreditupplysningsföretag. Om du anser att uppgifterna i kreditupplysningen är felaktiga, kontakta kreditinstitutets kundtjänst.

Varför är lånetiden så kort på mikrolån?

Mikrolån är till för att överbrygga en kort kontantbrist på några dagar. Om du behöver en lånelösning på längre sikt rekommenderar vi dig istället att ansöka om ett privatlån genom någon av de aktörer vi rekommenderar lån hos.

När skall jag betala tillbaka pengarna?

Du har alltid minst 61 dagar på dig att betala tillbaka ditt mikrolån genom de låneaktörer som rekommenderas hos oss. Återbetalningen av lånet sker till den aktör som du blivit beviljad lån från genom oss. Inom denna tid ska du betala tillbaka lånebeloppet samt kostnaden.

Privatlån kan läggas upp på hela 12 års avbetalningsplan.

Jag har en annan bank än de som anges, kan jag låna ändå?

Ja, utbetalning görs till samtliga svenska banker. Du har pengarna på ditt konto senast följande bankdag vid mikrolåns ansökan och oftast inom 4 dagar vid privatlåns ansökan.

Har Cashking.nu tillstånd för sin verksamhet

Cashking.nu bedriver ingen utlåning av pengar. Vi rekommenderar endast lån mot en låg avgift genom våra tjänster samt svarar på frågor som rör privatekonomiska frågor. Själva utlåningen sker från företag som har tillstånd från Finansinspektionen.

Jag får avslag, varför?

De vanligaste anledningarna är:

  • Det finns redan en väntande ansökan, kreditinstitutet har troligtvis kontaktat dig men inte fått svar.
  • Tidigare lån är inte återbetalat alternativt betalat för mindre än fyra bankdagar sedan.
  • Avslag på grund av information i kreditupplysning t.ex betalningsanmärkning.